Tekster skal kunne læses online – både på pc og skærm. Det gælder også pjecer og andre former for oplysningsmateriale

Vi er mange, der gerne vil læse pjecer, programmer for begivenheder, magasiner, tilbudsaviser og andre publikationer på nettet. Men det er ikke altid lige nemt – især ikke på mobiler. Det er en skam. For tekster skal kunne læses online, hvis du vil holde på dine potentielle kunder og andre interesserede læsere.

At dine tekster kan læses online, er på mange måder en fordel for dig. En af fordelene er, at jo længere tid dine besøgende bruger på din hjemmeside, jo bedre placering får du på Google.

Sådan gør du dine pjecer mobilvenlige

Hvis dine skriftlige materialer skal kunne læses på en mobil, er det vigtig at tænke på mobilskærme, når man vælger tekststørrelse, teksttype, fotos og layout.

Det gør flere dagligvarebutikker  i dag.

Prøv for eksempel at se Irmas tilbudsavis.

Kunderne får valget mellem at læse tilbudsavisen på en pdf eller i en anden version, som er tilpasset mobiler.

I den mobilvenlige version er tilbud, tekst og billeder de samme som i pdf- og papirudgaven. Men der er ændret på formatet:

  • bogstaverne er større, så teksterne kan læses på en mindre skærm
  • billederne er større og nemmere at se
  • der er højst to spalter på siderne mod tre i papirudgaven og pdf’en
  • klikker du på et foto, får du en boks med oplysninger om den enkelte vare. I de to andre formater, får du de samme oplysninger i en billedtekst.

 

Tekster skal kunne læses online - også på mobilen

Stort set alt bliver lagt ud på nettet i dag

Virksomheder, klinikker, foreninger, organisationer og andre, der gerne vil i kontakt med kunder, klienter eller medlemmer, udgiver masser af materiale på papir.

Stort set alt salgs- eller informationsmateriale bliver ikke kun trykt, men også lagt ud på nettet. At teksterne skal kunne læses online, er der ofte ingen, der bekymrer sig på.

Hvorfor egentlig ikke? De fleste af os bruger vores smartphone, når vi vil finde oplysninger på nettet. Men helt ærligt. Vi orker ikke at læse tekster, som vi skal gøres større med fingrene og hvor vi derefter skal køre teksten frem og tilbage over skærmen for at kunne læse det hele.

Vi googler på mobilen - derfor skal tekster kunne på små skærme

Hvilke muligheder er der?

De to mest brugte metoder, når man vil have papirprodukter ud på sin hjemmeside, er at oploade en pdf eller at lægge materialet ud i en bladreversion. Ingen af metoderne er specielt velegnede til små skærme.

  • hos Issuu kan du gratis lave din pdf om til en bladreversion, som kan integreres på din hjemmeside
  • men det er er bedre valg at udarbejde en pdf, der kan læses på en mobil

Se for eksempel den mobilvenlige version af BlivFundetOnlines pjece, Risikerer du at blive Hacket?

Pjecen er også lavet i en version, der egner sig bedre til PC.